ДО 90-х РОКОВИН ГОЛОДОМОРУ


  Комуністичний тоталітарний режим у ХХ столітті вчинив геноцид українців з метою ліквідації національно - визвольного руху, нищення української нації та недопущення відновлення української Держави.

 Голодомор 1932 - 1933 років за масштабами та нелюдським характером виокремлюється серед усіх злочинів, учинених комуністичним окупаційним режимом проти української нації, і визнаний в Україні геноцидом на законодавчому рівні та в судовому порядку.

 Терор голодом проти селян України та значної частини заселеної українцями Кубані здійснювався шляхом установлення непосильних норм хлібоздачі, вилучення до останку харчових продуктів, а також ужиття на державному рівні заходів, аби жертви голоду не дістали допомоги ні з інших районів срср, ні з - за кордону.

 Неприйняття комунізму, опір режиму і боротьба за відродження державності становили загрозу єдності і самому існуванню радянської імперії, актом геноциду організатори голодомору задумали підірвати потенціал української нації та остаточно вирішити українське національне питання.

 Спираючись на конвенцію ООН 1948 р., Верховна Рада України 28 листопада 2006 р. ухвалила Закон "Про Голодомор 1932 - 1933 років в Україні", яким цей штучно організований Голодомор було визнано геноцидом українського народу. В доктрині міжнародного права геноцид називають "злочином злочинів".

 Суд зазначив висновок про вчинення суб'єктом злочину - керівництво більшовицького тоталітарного режиму й в. сталіна, в.м. молотова, л. м. кагановича, п. п. постишева, с. в. косіора, в. я. чубаря, м. м. хатаєвича. Геноцид мав окреслені хронологічні межі 1932 - 1933 рр. і відбувся одночасно з наступом на українську політичну культурну та релігійну еліту і згортанням процесів "українізації". Територією Голодомору - геноциду була вся територія радянської України, а також території компактного проживання українців за її межами - Кубанський округ та інші. Безпосереднім механізмом організації Голодомору стала система постанов, ухвалених політбюро ЦК ВКП (б), вищими загальносоюзними органами державної влади партійно - радянським керівництвомУкраїни, особисті вказівки і розпорядження й. сталіна та його найближчого оточення. Вимушене тривале голодування викликало голодну хворобу з безповоротними паталогонічними змінами в організмі людини, що закінчувалось її загибеллю. У багатьох людей відбувалися розумові розлади наслідком яких ставали випадки канібалізму і трупоїдства. Геноцидні дії були були також спрямовані й на більш незахищених членів української нації - дітей. За період із 1 січня по 15 липня 1932 року, в Україні зареєстровано 932 масові виступи проти сталінської колективізації. В Україні від голоду щохвилини вмирало 17 людей, 1400 - щогодини, понад 30 тисяч - щодня. За даними Національного музею Голодомору - геноциду, жертвами комуністичного геноциду - терору голодом стали 10 мільйонів 500 тисяч українців, з яких 4 мільйони дітей. Голодомор в Україні став соціально - гуманітарною катастрофою глобального масштабу. 

 У 1985 - 88 роках комісія Конгресу США досліджувала голод в Україні дійшовши висновку, що "йосип сталін та його оточення вчинили акт геноциду проти українського народу в 1932 - 1933 роках". 

 У зв'язку з агресією росії варто пам'ятати про наслідки Голодомору що є для українців пересторогою про недопущення реалізації кремлівських неоімперських планів на нашій Батьківщині. Наша спільна боротьба за правду триває. Україна пам'ятає -  світ визнає. Вічна пам'ять безневинно вбитим жертвам Голодомору - геноциду. Запали свічкупам'яті.



Немає коментарів:

Дописати коментар