День Європи

 

 9 травня в Європейському союзі (9 травня 1950 року створено ЄС ) та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європи. У листопаді 2004 року, рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, 8-9 травня було проголошено Днями пам'яті усіх жертв Другої світової війни та примирення. 


  9 травня - в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, і День Європи. В Україні День пам'яті і примирення встановлений згідно з Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років". Таким чином Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам'яті і примирення.

 День Європи для українців -це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Цього року пам'ятні дати 8 і 9 травня - дні пам'яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах військової агресії Росії проти України, які посягнули на незалежність і територіальну цілісність України що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва, намагаються зруйнувати  міжнародну систему безпеки  , що загрожуть миру у всій Європі. 

 Нажаль, цей травень українці зустріли зі зброєю в руках, у боротьбі з російськими окупантами. Для українців протистояння російської агресії означає боротьбу за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда. Відзначення Дня Європи - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави , причетної до традицій і цінностей Європи.



Немає коментарів:

Дописати коментар