ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ

   

 День Гідності та Свободи-свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності (акція студентів та громадських активістів) розпочалася 21 листопада 2013 року.

 Після подій 2013-го-2014-го року, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни росії проти України, окупації Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України, встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутнього поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, нацональних інтересів нашої держави та її європейського вибору .


 Саме тоді Революція Гідності докорінно змінила бачення українців. Цьогоріч відзначення Дня Гідності та Свободи, відбувається на жаль в умовах повномасштабного російського вторгнення. Теперішня війна -це новий Майдан, але вже в межах всієї країни, значна частина учасників Революції сьогодні перебуває на фронті, ціною життів виборює право на Свободу і Гідність. Нині, коли народ України, тим чи іншим чином, став на захист Батьківщини, ці поняття набувають нового значення. Саме за них воюють захисники і захисниці і не віддають ворогові ні клаптика нашої території. Саме ці ідеї охоплюють серця мужнього, гордого та незламного народу.

 21 листопада-це день, коли ми пам'ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за майбутне. Отож День Гідності та Свободи-наше національне свято, яке має величезне значення для кожного українця, затвердження прагнення до демократії, справедливості, свободи, руху до європейської спільноти, з якого ми вже не звернемо.

.


Немає коментарів:

Дописати коментар