23 серпня-День Державного Прапора України

 Сьогодні ми відзначаємо День Державного Прапора який став невід'ємною складовою нашого життя, об'єднуючим началом, гуртує нас в єдине ціле-українську політичну націю. 

 Свято встановлене на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. 

 Серед прапорів Київської Русі переважав червоний колір-найбільш зручний для сигналізації під час бою. Однак національний (державний) прапор у його сучасному розумінні, можна вважати, з'явився під час існування козацької держави. Поєднання синього і жовтого кольорів на національному прапорі можна спостерігати з середини ХІХ ст. Утвердження ж синьо-жовтого прапора як державного відбулося із проголошенням Української Народної Республіки (УНР). У новітні часи національний синьо-жовтий прапор уперше офіційно замоярів на ратуші міста Стрий 14 березня 1990 року. У Києві прапор прапор було піднято над міською мерією 24 липня 1990 року. 


 23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійну залу Верховної Ради. 
 Після початку російської агресії синьо-жовтий прапор став символом боротьби та спротиву загарбникам.

 Наш Прапо знає весь світ . А від 24 лютого він став символом не лише України, а й символом свободи, нескореності духу та боротьби всього світу. Український прапор повсюди: на центральних європейських вулицях, архітектурних спорудах , у соціальних мережах. 
 Повернення синьо-жовтого чекають українці на тимчасово зайнятих і окупованих російськими загарбниками населених пунктів. Ми про це пам'ятаємо, обов'язково туди повернемося і піднімемо український стяг в Донецьку, Луганську, Херсоні, Севастополі і Сімферополі. 
 Наш синьо-жовтий стяг є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Державний Прапор для українців-це символ свободи. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праці та краси.

 З Днем Державного Прапора України!
 Слава Україні! 
 

   




Немає коментарів:

Дописати коментар