31 РІЧНИЦЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

 

 У середу, 24 серпня, Україна святкує 31 річницю проголошення незалежності. День Незалежності Українивідзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України-політико правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

 До своєї незалежності Україна йшла довгим шляхом. Її початком є існування Антської держави, державного об'єднання полян Русі, згодом об'єднання Руської держави з центром у Києві. У XVІІ ст. на території сучасної України починає формуватися Козацька держава. У XVIII ст. український народ втратив свою державність та опинився у межах двох імперій-російської та Австрійської. У ХІХ-на початку ХХ ст. зароджується та розвивається український національний рух, який привів до Української революції1917-1921 рр. та відродження української державності. Формується Центральна Рада, яка своїм ІІІ Універсалом проголошує про створення Української Народної Республіки, а IV Універсалом оголошує незалежність УНР. У 1919 році Акт Злуки. Однак УНР як держава проіснувала не довго.

 Після серпневого путчу в москві позачергова сесія Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року проголосила незалежність України та створення самостійної держави-України. Це означало, що Українська держава має свою неподільну й недоторкану територію , на якій діють виключно Конституція і закони України. Повну державну незалежність Україна здобула після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року. 

 За понад 30 років незалежності Україна пережила багато зазіхань росії на її незалежність, спроби відокремити Крим у 1994 році, конфлікт на острові Тузлау 2003 році, постійні газові війни та втручання в українські вибори, спроби анексії Криму та воєнну агресію на Сході у 2014 році. Тому "імперія зла" пішла 24 лютого 2022 року на повномасштабну війну. 

 Сьогодні український народ платить неймовірну ціну у цій війні, а тому кожен українець на своєму місці має робити все можливе для наближення нашої спільної перемоги. Українці відстоляли столицю від загарбників і поступово відвоюють тимчасово окуповані території. 

 Пів року визвольної війни. Пів року незламності та звитяги. Нам давали три дні. А сьогодні всі у захваті від України. 

  Цьогоріч День Незалежності Українимає для всіх українців особливе значення. У нас триває війна і окупанти скаженіютьвід своєї безпорадності. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі. Ми назавжди запам'ятаємо хто нам друг, а хто ворог .

 Ми все подолаємо якби складно не було. Ми переможемо! Вірте в себе! Вірте в ЗСУ! Вірте в Україну! З Днем Незалежності!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар