ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ


  З днем Української Державності!

   День Української Державності започаткували згідно з указом Президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року) та святкуватимуть цьогоріч, 28 липня ( з наступного року 15 липня).

   Цей день - можливість для кожного з нас згадати історію своєї країни, відчайдушну боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя. Цінуємо те, за що боролися наші предки, пам’ятаємо всіх, хто загинув у цій боротьбі сьогодні, будуємо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити.

   У День Хрещення Київської Русі цьогоріч ми вперше відзначаємо День Української Державності. Це надзвичайно символічно, адже ми вкотре утверджуємо, що українське державотворення має тисячолітню історію й сягає в глибину віків. Князь Володимир Великий - уособлення розбудови Русі. Прийняття ним у 988 році християнства як державної релігії стало для України цивілізаційним вибором. Русь підтримувала політичні, економічні та культурні зв'язки з більшістю європейських держав того часу.

  Це свято - уособлення спадкоємності українського державотворення, захист національних інтересів України, збереження історичної справедливості та нівелювання фейкових наративів з боку російської федерації як держави - агресора щодо аспектів українського державотворення.  Сьогодні серце сповнене смутку через страшну кровопролитну війну і гордості від усвідомлення титанічного подвигу славних синів і доньок України, які відважно боронять щасливе майбутне нашої величної нації. Вони щосекундно доводять світові, що Україна - це не просто територія, а могутня держава з багатою історією, надзвичайно багатогранною культурою, невимовної краси природою, а головне - з дивовижними самобутніми людьми. Ми захистимо нашу свободу і нашу державність, розбудуємо нашу неньку - Україну і вона знову розквітне величною незалежною європейською державою. 




.

Немає коментарів:

Дописати коментар